Skip to main content
Вземи Brain Waves

————————————-

През 1989 г. професор от Масачузетския Университет в САЩ започва да прави проучвания как работят мозъчните вълни и какво въздействие имат те върху човешкото поведение и начин на живот.

Идеята за използване на звуци за промяна на душевното състояние на слушателя идва от статия от 1973 г. в Изследователски Институт в Америка на изследователя д-р Джералд Остър от Медицински център Маунт Синай в Ню Йорк. В тази статията „Слухови удари в мозъка“ , Остър описва характеристика на мозъка, при която моделите на електрически мозъчни вълни резонират с определени точни честоти, когато са представени с аудио тон на определени честоти.

Носителят на Нобеловата награда учен Иля Пригожин прави много сериозно проучване за това как работят мозъчните вълни. Работата на Пригожин, за това как сложните, нелинейни системи се развиват и растат, предостави елегантно обяснение защо и как мозъчните вълни създават успешни дълбоки промени в мозъка, водещи до променящо живота умствено и емоционално израстване. Тази нова парадигма впоследствие беше включена в помощния материал на Изследователски Институт, което значително увеличи стойността и полезността на участниците.

Въз основа на изследванията, Медицински Център Синай и световно известната клиника Менингер, доказват, че слушането на звуци от мозъчни вълни успокоява лимбичната система на мозъка, подобрява фронталната кора и създава промени в електрическата активност на мозъка, позволявайки създаването на медитивни състояния, повишена креативност, повишен фокус и концентрация, повишена сила на волята и спокойно саморегулиране на поведението, плюс много други полезни умствени и емоционални способности.

Учените сега знаят, че когато мозъкът е в основата на това как се чувстваме и се държим и всичко останало, което ни прави хора, и как чрез промяна на мозъка почти всичко за това кои сме, може да бъде драстично подобрено.

Чрез аудио записи на мозъчните вълни може да се забави стареенето. Кортизолът е хормон, естествено произвеждан от над бъбречните жлези.

Според д-р Винсент Джианпапа, Доктор по медицина, бивш президент на Американския Борд по Медицина по Стареенето, кортизолът е основният хормон ускоряващ стареенето. Той също така пречи на ученето, на способността да помним и като цяло е основен стресов фактор.

Само за три дни слушане на аудио мозъчни вълни, кортизолът при изследваните хора е намалявал средно с 46,47%.

 

Brain Waves  трябва да бъдат част от програмата за личностно развитие на всеки, за да изведе себе си от мястото, където е, до мястото, където иска да бъде, по отношение на пълноценен, трансцендентен, успешен и изобилен живот”.

Екипът на My Brain Awareness

 

Author admin_brain

More posts by admin_brain